Deelnemers

Amsterdam Farm Lodge

Met het uiterlijk van een Amerikaans motel of een Canadese blokhut is Amsterdam Farm Lodge een van de grootste gebouwen van het terrein. Ze verhuren zeven vakantie-appartementen van 75 m2, waar bezoekers uit de hele wereld naar toe komen. De appartementen – in een voormalig asielzoekerscentrum – zijn volledig ingericht met gerecyclede materialen of restanten van de groothandel. En in heel Amsterdam-Noord zijn er geen bedden te vinden die lekkerder liggen.

www.amsterdamfarmlodge.nl

 

Stichting Beelease

Ineens heb je het, je wordt bijenhouder! Beelease is een instituut voor opleiding tot bijenhouder en zet zich in voor het behoud van de bij. Zeker met de massale bijensterfte momenteel is een instituut als Beelease geen overbodige luxe: sinds 1995 wordt een steeds grotere afname van bijenvolken geteld. Naast opleidingen over bijenteelt verhuurt Beelease ook bijenkasten aan bedrijven en verhuren ze fruitbomen. Voor geinteresseerden: Beelease is altijd op zoek naar goede vrijwilligers!

www.beelease.nl

Buitenkans

Dit is de plek waar de natuurambassadeurs van de toekomst opgroeien: duurzame kinderopvang Buitenkans. Buitenkans biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar en laat ze groeien in het groen, door ze te leren zorgzaam en bewust om te gaan met de natuur en alles wat leeft. Er is een moestuin met biologische groenten en fruit en er zijn kippen die aan Buitenkans scharreleieren leveren: eerlijk en gezond voedsel staat hier hoog in het vaandel. Buitenkans is niet toegankelijk voor bezoekers en er is een lange wachtlijst voor plaatsen bij de kinderopvang.

www.buitenkans-kinderopvang.nl

Houtbaar

geeft afvalhout een tweede, derde of soms wel een vierde leven. Houtbaar voert voor diverse ondernemers van NoordOogst opdrachten uit en onderhoudt ook grote delen van het terrein van NoordOogst. De vogels ‘varen’ er wel bij. Zo heeft Jurgen al heel wat nestkastjes gemaakt de afgelopen jaren.

 

Friekens Brouwerij

In de biertuin staat het brouwhuis van de Friekens Brouwerij. Gluur eens door de ramen en vergaap je aan de roestvrijstalen pracht van de brouwketels: hier vindt magie plaats! Met gerstemout, hop en gist gebeurt hier iets wonderbaarlijks: van water wordt bier getoverd. Zonder kunstmatige troep of vreemd fruit, ecologisch en duurzaam doordat zoveel mogelijk water wordt hergebruikt. En het bier van de Friekens Brouwerij tovert bij eenieder een glimlach op ‘t gezicht!

www.friekens.nl

Het Groene Huis

Even alle hectiek van alledag loslaten en gezellig tuinieren in de gezamenlijke moestuin van Het Groene Huis, of in een van de algemene moestuinen voor de buurt. Bij Het Groene Huis werken in een van moestuinen levert niet alleen gezonde en vooral lekkere groenten op, het is ook leuk: misschien heeft die ene buurvrouw een geweldige tuinier-tip! Bij Het Groene Huis wordt alleen biologisch getuinierd – en zijn ook de zaden biologisch – zodat er minder gif in de grond komt.

www.groenehuis.org

Café Keppler

Café Keppler heeft op NoordOogst een koffiebranderij, bakkerij en inmakerij. Zij verkopen deze spullen in hun eigen café en binnenkort ook in het winkeltje van NoordOogst. Kom kijken en ruiken hoe elke dag vers de koffie wordt gebrand en het brood wordt gebakken. Mike probeert regelmatig nieuwe recepten uit, geïnspireerd door de ingrediënten uit eigen moestuin of van de andere ondernemers van NoordOogst.

www.cafekeppler.nl

 

Mot in Mokum

‘Tijd om te laten zien hoe mooi echte natuur is!’ Mot in Mokum is een vlindertuin voor Nederlandse vlinders, waar je cursussen kunt volgen, maar ook kunt overnachten! Wil jij weten hoe je weer vlinders in je tuin krijgt? Op het terrein van 600m2 kun je er alles over leren! Houd voor de cursussen de NoordOogst facebookpagina in de gaten. Een nachtje blijven slapen? Dat regel je hier: www.vlindertuinmotinmokum.nl

NOAM

Op het prachtige NoordOogst vind je sinds maart 2020 dit unieke meetingcenter. Hier vind je de voordelen van gratis parkeren, binnen- en buitenplaatsen, cateringopties en veel natuur. De ruimtes zijn aandachtig ingericht met second-hand design en alles is handgemaakt. NOAM’s gastvrouw is zo’n dame die overal aan denkt en die je hartelijk verwelkomt. Hier wil je jouw vergadering, meeting, solo-workingday of retraite volledig corona-proof houden.

www.noam-meetings.com

No Chateau

750 wijnstokken in strakke rijen opgesteld. Dat is No Chateau: een oer-Amsterdamse Stadswijngaard met een Zuid-Franse uitstraling. No Chateau wil niet alleen hele lekkere wijn maken, het is ook de bedoeling bezoekers samen te brengen door ze te laten helpen bij bijvoorbeeld het onderhoud en de oogst. Ook kunnen de bezoekers deelnemen aan een wijnmaakcursus of een wijnproeverij. Met al het groen is NoordOogst natuurlijk dé perfecte plek voor No Chateau.

www.nochateau.nl

Noorderbos

De leden van woongroep Noorderbos wonen al decennia lang in de nu zo populaire Tiny Houses. Noorderbos wil een woongroep zijn die verder gaat dan alleen wonen, door alternatieve manieren te vinden van energie-, water- en voedselgebruik. Voedsel produceren ze dicht bij huis en de energie wordt voor een belangrijk deel opgewekt door zonnepanelen: de huizen zijn grotendeels zelfvoorzienend. Noorderbos helpt ook veel mee bij activiteiten op Noordoogst. Nieuwsgierig geworden? Bezoekers zijn altijd welkom.

Pof

Hou jij van lokaal en lekker eten? Schuif eens aan bij Pof. Hier kun je eten, spelen en genieten van huisgemaakte bieren, Nederlandse wijnen en gerechten die op ambachtelijke wijze worden bereid. Pof kookt zeer lokaal met vrijwel uitsluitend ingrediënten uit de directe omgeving èn natuurlijk zijn er poffertjes voor de kids. Iets te vieren in de natuur, ook dan zit je goed bij Pof. Schuif eens gezellig aan!

 

Pof Amsterdam

Rookt Amsterdam

Roken is een kooktechniek, ontwikkeld om producten een langere levensduur te geven. Het doel van Rookt is om deze oude techniek te combineren met de kennis van nu. Eigenaar Niels Muller heeft meer dan twintig jaar ervaring als chefkok en weet dus wat lekker eten is. Bij Rookt kan je allerlei eigengerookte producten kopen. Ben je op het terrein, loop dan vooral even langs en kijk wat er in de rookton ligt. Misschien dat bedrijfshond Tante Koosje je kwispelend tegemoet loopt.

Stadstuinderij Noordoogst

In de biologische Stadstuinderij Noordoogst kun je lokaal groenten komen oogsten, elke week, in de vorm van een groente-abonnement. Er wordt 30-35 weken per jaar geoogst afhankelijk van het weer. Er kan ook meegewerkt worden in de groente-, bloemen- of kruidentuin. Bij de tuinderij hoort het Voedselbos waar rondleidingen worden georganiseerd en workshops worden gegeven o.a. voor kinderen. Op de website kun je verdere activiteiten lezen en foto’s bekijken hoe alles er uit ziet en alles te weten te komen over de achtergrond van de tuinderij.

www.stadstuinderijnoordoogst.nl

De Tuin van Eten

De Tuin van Eten is een afhaalrestaurant met 100% plantaardige producten. Er wordt elke week een vers menu aangeboden. Zo zijn er legendarische veggieburger-menu’s, geurige Indiase curry’s, smakelijke Surinaamse roti’s, en een voedzaam Mexicaans menu. De moestuin waar groentes en kruiden uitkomen voor de heerlijkste quiches ligt pal achter de keuken en de home-made saucijzenbroodjes zijn niet te versmaden. Ook voor zoete hapjes, zoals brownies of notencaramelkoek, kan je terecht.

www.detuinvaneten.nl

Buitengewone Varkens

Geen megastallen maar diervriendelijk opgroeien en minder milieubelastend mesten. Dat is Buitengewone Varkens. Onder het toeziend oog van Johan kunnen de varkens op hun dooie gemak rondscharrelen, zodat ze na een mooi leven verwerkt kunnen worden tot bijvoorbeeld een heerlijke droge worst. Buitengewone varkens werkt onder andere samen met Proost& Stroop, brouwerij Friekens en de stadstuinderij. Doorgeschoten groente en overblijvende bostel wordt als varkensvoer gebruikt.

www.buitengewonevarkens.nl

Vitamind

Bij VITAMIND Health & Fitness Playground leer je hoe je eet, traint en rust op een manier die je lichaam begrijpt. Puur. Eerlijk. Eenvoudig. Buiten. En met plezier… De prachtige in- en outdoor studio van VITAMIND biedt een thuisbasis voor mensen die graag in de buitenlucht willen sporten én mensen die willen investeren in een duurzame en gezonde leefstijl. En waar kan dat beter dan bij Noordoogst?

www.studiovitamind.nl

SpeelS Geleerd

Ieder kind zit van nature lekker in z’n vel, is nieuwsgierig en wil dolgraag leren. Soms gebeurt er ‘iets’ waardoor je kind vastloopt. In het groen van NordOogst pakken we samen de draad weer op. Bewegend leren, (je)zelf ontdekken en stappen zetten. Binnen én buiten. Lezen, rekenen, vragen beantwoorden, vol vertrouwen jezelf zijn.

 

Je kunt het echt.
Je weet alleen nog niet hoe.
SpeelS leert je leren met jouw talent!

 

www.speels-geleerd.nl

 

 

Yola - Wildplukwandelingen

Als iemand je iets kan leren over wilde planten en kruiden, dan is het wildplukgids Yola Gallinsky! Met haar jarenlange ervaring neemt ze je mee door haar eigen ‘wilde tuin’ en over het terrein van NoordOogst. Ze laat je stilstaan bij eetbare wilde kruiden- en plantensoorten waar je normaal misschien aan voorbij zou gaan. Yola organiseert wekelijkse wildplukwandelingen en eens in de zoveel tijd een wildplukmaaltijd. Bij terugkomst van de wandeling ga je zelf aan de slag en bereid je met elkaar de maaltijd voor. Wil je hier meer over weten? Mail naar

yola@yolagalinsky.nl

Baux Pastry

De geur van verse gebakjes en brood komen je tegemoet wanneer je het terrein van NoordOogst op komt lopen. de Franse patissier Martin bundelt zijn jaren lange ervaring, die hij op deed in kleine Franse bakkerijtjes tot aan Michelin restaurants, nu in zijn eigen banketbakkerij. Zijn creaties zijn niet alleen een kunstwerk voor het oog, maar wanneer je een hap neemt, waan je je even in Frankrijk. Een patissier met liefde en passie voor zijn vak en altijd een brede lach op zijn gezicht!

 

Spatwater

Niet alle deelnemers van NoordOogst nemen hun stukje grond in of staan tijdens de Buitenmarkt NoordOogst bij een kraam. Sommige ondernemers neem hun plaats in achter een van de bureaus die NoordOogst biedt, zo ook SPATwater. Deze onderneming bestaat uit een nieuwe generatie enthousiaste hydrologen die met een technische achtergrond nét wat anders kijken naar ruimtelijke opgaven. De uitdagingen zijn enorm, maar de kansen die het biedt nog groter. Met expertise op het gebied van waterkwaliteit, de Kaderrichtlijn Water en klimaatadaptatie helpt SPATwater overheden en bedrijven om toekomstbestendig en waterrobuust te worden. www.spatwater.nl

 

Dutch Carboneers

Vanaf het terrein van NoordOogst wordt er op verschillende manieren impact gemaakt. Zo maakt de Dutch Carboneers impact in het mondiale zuiden. Deze organisatie werkt samen met lokale partners in boerengemeenschappen op het platteland in Afrika. Zij geven trainingen over hoe biomassa wordt opgeslagen, biochar wordt geproduceerd en hoe biochar in de bodem wordt toegepast. Hun missie is groots en hun projecten zijn er teveel om in een notendop samen te vatten, neem daarom gerust een kijkje op www.dutchcarboneers.com

Tuintje van Adam

Naast de bekende groentes, groeien er ook nog heel bijzondere producten op NoordOogst, namelijk microgreens en gourmets paddenstoelen bij Tuintje van Adam! Deze organisatie is ontstaan uit een ideologisch standpunt met betrekking tot de voedselproductie van Amsterdam. Het uiteindelijke doel is een blijvend onderdeel te worden van de Amsterdamse voedselketen. De producten van Tuintje van Adam worden het gehele jaar door binnen gekweekt door middel van de ‘’vertical farming’’. Hierdoor wordt elke vierkante meter optimaal benut zonder te hoeven inleveren op de oogst. www.tuintjevanadam.nl

 

Amsterdam Farm Lodge

Amsterdam Farm Lodge

Met het uiterlijk van een Amerikaans motel of een Canadese blokhut is Amsterdam Farm Lodge een van de grootste gebouwen van het terrein. Ze verhuren zeven vakantie-appartementen van 75 m2, waar bezoekers uit de hele wereld naar toe komen. De appartementen – in een voormalig asielzoekerscentrum – zijn volledig ingericht met gerecyclede materialen of restanten van de groothandel. En in heel Amsterdam-Noord zijn er geen bedden te vinden die lekkerder liggen.

www.amsterdamfarmlodge.nl

Stichting Beelease

Stichting Beelease

Ineens heb je het, je wordt bijenhouder! Beelease is een instituut voor opleiding tot bijenhouder en zet zich in voor het behoud van de bij. Zeker met de massale bijensterfte momenteel is een instituut als Beelease geen overbodige luxe: sinds 1995 wordt een steeds grotere afname van bijenvolken geteld. Naast opleidingen over bijenteelt verhuurt Beelease ook bijenkasten aan bedrijven en verhuren ze fruitbomen. Voor geinteresseerden: Beelease is altijd op zoek naar goede vrijwilligers!

www.beelease.nl

Buitenkans

Buitenkans

Dit is de plek waar de natuurambassadeurs van de toekomst opgroeien: duurzame kinderopvang Buitenkans. Buitenkans biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar en laat ze groeien in het groen, door ze te leren zorgzaam en bewust om te gaan met de natuur en alles wat leeft. Er is een moestuin met biologische groenten en fruit en er zijn kippen die aan Buitenkans scharreleieren leveren: eerlijk en gezond voedsel staat hier hoog in het vaandel. Buitenkans is niet toegankelijk voor bezoekers en er is een lange wachtlijst voor plaatsen bij de kinderopvang.

www.buitenkans.nl

Houtbaar

Houtbaar

geeft afvalhout een tweede, derde of soms wel een vierde leven. Houtbaar voert voor diverse ondernemers van NoordOOgst opdrachten uit en onderhoudt ook grote delen van het terrein van NoordOOgst. De vogels ‘varen’ er wel bij. Zo heeft Jurgen al heel wat nestkastjes gemaakt de afgelopen jaren.
Friekens Brouwerij

Friekens Brouwerij

In de biertuin staat het brouwhuis van de Friekens Brouwerij. Gluur eens door de ramen en vergaap je aan de roestvrijstalen pracht van de brouwketels: hier vindt magie plaats! Met gerstemout, hop en gist gebeurt hier iets wonderbaarlijks: van water wordt bier getoverd. Zonder kunstmatige troep of vreemd fruit, ecologisch en duurzaam doordat zoveel mogelijk water wordt hergebruikt. En het bier van de Friekens Brouwerij tovert bij eenieder een glimlach op ‘t gezicht!

www.friekens.nl

Het Groene Huis

Het Groene Huis

Even alle hectiek van alledag loslaten en gezellig tuinieren in de gezamenlijke moestuin van Het Groene Huis, of in een van de algemene moestuinen voor de buurt. Bij Het Groene Huis werken in een van moestuinen levert niet alleen gezonde en vooral lekkere groenten op, het is ook leuk: misschien heeft die ene buurvrouw een geweldige tuinier-tip! Bij Het Groene Huis wordt alleen biologisch getuinierd – en zijn ook de zaden biologisch – zodat er minder gif in de grond komt.

www.groenehuis.org

Café Keppler

Café Keppler

Café Keppler heeft op NoordOogst een koffiebranderij, bakkerij en inmakerij. Zij verkopen deze spullen in hun eigen café en binnenkort ook in het winkeltje van NoordOogst. Kom kijken en ruiken hoe elke dag vers de koffie wordt gebrand en het brood wordt gebakken. Mike probeert regelmatig nieuwe recepten uit, geïnspireerd door de ingrediënten uit eigen moestuin of van de andere ondernemers van NoordOogst.

www.cafekeppler.nl

Mot in Mokum

Mot in Mokum

‘Tijd om te laten zien hoe mooi echte natuur is!’ Mot in Mokum is een vlindertuin voor Nederlandse vlinders, waar je cursussen kunt volgen, maar ook kunt overnachten! Wil jij weten hoe je weer vlinders in je tuin krijgt? Op het terrein van 600m2 kun je er alles over leren! Houd voor de cursussen de NoordOogst facebookpagina in de gaten. Een nachtje blijven slapen? Dat regel je hier:

www.vlindertuinmotinmokum.nl

NOAM

NOAM

Op het prachtige NoordOogst vind je sinds maart 2020 dit unieke meetingcenter. Hier vind je de voordelen van gratis parkeren, binnen- en buitenplaatsen, cateringopties en veel natuur. De ruimtes zijn aandachtig ingericht met second-hand design en alles is handgemaakt. NOAM’s gastvrouw is zo’n dame die overal aan denkt en die je hartelijk verwelkomt. Hier wil je jouw vergadering, meeting, solo-workingday of retraite volledig corona-proof houden.

www.noam-meetings.com

No Chateau

No Chateau

750 wijnstokken in strakke rijen opgesteld. Dat is No Chateau: een oer-Amsterdamse Stadswijngaard met een Zuid-Franse uitstraling. No Chateau wil niet alleen hele lekkere wijn maken, het is ook de bedoeling bezoekers samen te brengen door ze te laten helpen bij bijvoorbeeld het onderhoud en de oogst. Ook kunnen de bezoekers deelnemen aan een wijnmaakcursus of een wijnproeverij. Met al het groen is NoordOogst natuurlijk dé perfecte plek voor No Chateau.

www.nochateau.nl

Noorderbos

Noorderbos

De leden van woongroep Noorderbos wonen al decennia lang in de nu zo populaire Tiny Houses. Noorderbos wil een woongroep zijn die verder gaat dan alleen wonen, door alternatieve manieren te vinden van energie-, water- en voedselgebruik. Voedsel produceren ze dicht bij huis en de energie wordt voor een belangrijk deel opgewekt door zonnepanelen: de huizen zijn grotendeels zelfvoorzienend. Noorderbos helpt ook veel mee bij activiteiten op Noordoogst. Nieuwsgierig geworden? Bezoekers zijn altijd welkom.
Pof Amsterdam

Pof Amsterdam

Hou jij van lokaal en lekker eten? Schuif eens aan bij Pof. Hier kun je eten, spelen en genieten van huisgemaakte bieren, Nederlandse wijnen en gerechten die op ambachtelijke wijze worden bereid. Pof kookt zeer lokaal met vrijwel uitsluitend ingrediënten uit de directe omgeving èn natuurlijk zijn er poffertjes voor de kids. Iets te vieren in de natuur, ook dan zit je goed bij Pof. Schuif eens gezellig aan!

Pof Amsterdam

Rookt Amsterdam

Rookt Amsterdam

Roken is een kooktechniek, ontwikkeld om producten een langere levensduur te geven. Het doel van Rookt is om deze oude techniek te combineren met de kennis van nu. Eigenaar Niels Muller heeft meer dan twintig jaar ervaring als chefkok en weet dus wat lekker eten is. Bij Rookt kan je allerlei eigengerookte producten kopen. Ben je op het terrein, loop dan vooral even langs en kijk wat er in de rookton ligt. Misschien dat bedrijfshond Tante Koosje je kwispelend tegemoet loopt.
Stadstuinderij Noordoogst

Stadstuinderij Noordoogst

In de biologische Stadstuinderij Noordoogst kun je lokaal groenten komen oogsten, elke week, in de vorm van een groente-abonnement. Er wordt 30-35 weken per jaar geoogst afhankelijk van het weer. Er kan ook meegewerkt worden in de groente-, bloemen- of kruidentuin. Bij de tuinderij hoort het Voedselbos waar rondleidingen worden georganiseerd en workshops worden gegeven o.a. voor kinderen. Op de website kun je verdere activiteiten lezen en foto’s bekijken hoe alles er uit ziet en alles te weten te komen over de achtergrond van de tuinderij.

www.stadstuinderijnoordoogst.nl

De Tuin van Eten

De Tuin van Eten

De Tuin van Eten is een afhaalrestaurant met 100% plantaardige producten. Er wordt elke week een vers menu aangeboden. Zo zijn er legendarische veggieburger-menu’s, geurige Indiase curry’s, smakelijke Surinaamse roti’s, en een voedzaam Mexicaans menu. De moestuin waar groentes en kruiden uitkomen voor de heerlijkste quiches ligt pal achter de keuken en de home-made saucijzenbroodjes zijn niet te versmaden. Ook voor zoete hapjes, zoals brownies of notencaramelkoek, kan je terecht.

www.detuinvaneten.nl

Buitengewone Varkens

Buitengewone Varkens

Geen megastallen maar diervriendelijk opgroeien en minder milieubelastend mesten. Dat is Buitengewone Varkens. Onder het toeziend oog van Johan kunnen de varkens op hun dooie gemak rondscharrelen, zodat ze na een mooi leven verwerkt kunnen worden tot bijvoorbeeld een heerlijke droge worst. Buitengewone varkens werkt onder andere samen met Proost& Stroop, brouwerij Friekens en de stadstuinderij. Doorgeschoten groente en overblijvende bostel wordt als varkensvoer gebruikt.

www.buitengewonevarkens.nl

Vitamind

Vitamind

Bij VITAMIND Health & Fitness Playground leer je hoe je eet, traint en rust op een manier die je lichaam begrijpt. Puur. Eerlijk. Eenvoudig. Buiten. En met plezier… De prachtige in- en outdoor studio van VITAMIND biedt een thuisbasis voor mensen die graag in de buitenlucht willen sporten én mensen die willen investeren in een duurzame en gezonde leefstijl. En waar kan dat beter dan bij Noordoogst?

www.studiovitamind.nl

SpeelS Geleerd

SpeelS Geleerd

Ieder kind zit van nature lekker in z’n vel, is nieuwsgierig en wil dolgraag leren. Soms gebeurt er ‘iets’ waardoor je kind vastloopt. In het groen van NordOogst pakken we samen de draad weer op. Bewegend leren, (je)zelf ontdekken en stappen zetten. Binnen én buiten. Lezen, rekenen, vragen beantwoorden, vol vertrouwen jezelf zijn.

 

Je kunt het echt.
Je weet alleen nog niet hoe.

SpeelS leert je leren met jouw talent!

 

www.speels-geleerd.nl

Wildplukgids Yola Gallinsky

Wildplukgids Yola Gallinsky

Wildplukgids Yola Gallinsky neemt je mee door haar eigen ‘wilde tuin’ en over het terrein van NoordOogst. Ze laat je stilstaan bij eetbare wilde kruiden- en plantensoorten waar je normaal misschien aan voorbij zou gaan. Yola organiseert wekelijkse wildplukwandelingen en eens in de zoveel tijd een wildplukmaaltijd. Samen met haar pluk je van de overvloed van wat er op dat moment allemaal groeit en bloeit. Ondertussen maakt de kok een heerlijke maaltijd klaar op een houtvuurtje. Bij terugkomst van de wandeling ga je zelf aan de slag en bereid je met elkaar de maaltijd voor. Wil je hier meer over weten? Mail naar yola@yolagalinsky.nl
Baux Pastry

Baux Pastry

De geur van verse gebakjes en brood komen je tegemoet wanneer je het terrein van NoordOogst op komt lopen. de Franse patissier Martin bundelt zijn jaren lange ervaring, die hij op deed in kleine Franse bakkerijtjes tot aan Michelin restaurants, nu in zijn eigen banketbakkerij. Zijn creaties zijn niet alleen een kunstwerk voor het oog, maar wanneer je een hap neemt, waan je je even in Frankrijk. Een patissier met liefde en passie voor zijn vak en altijd een brede lach op zijn gezicht!
Spatwater

Spatwater

Niet alle deelnemers van NoordOogst nemen hun stukje grond in of staan tijdens de Buitenmarkt NoordOogst bij een kraam. Sommige ondernemers neem hun plaats in achter een van de bureaus die NoordOogst biedt, zo ook SPATwater. Deze onderneming bestaat uit een nieuwe generatie enthousiaste hydrologen die met een technische achtergrond nét wat anders kijken naar ruimtelijke opgaven. De uitdagingen zijn enorm, maar de kansen die het biedt nog groter. Met expertise op het gebied van waterkwaliteit, de Kaderrichtlijn Water en klimaatadaptatie helpt SPATwater overheden en bedrijven om toekomstbestendig en waterrobuust te worden. www.spatwater.nl
Dutch Carboneers

Dutch Carboneers

Vanaf het terrein van NoordOogst wordt er op verschillende manieren impact gemaakt. Zo maakt de Dutch Carboneers impact in het mondiale zuiden. Deze organisatie werkt samen met lokale partners in boerengemeenschappen op het platteland in Afrika. Zij geven trainingen over hoe biomassa wordt opgeslagen, biochar wordt geproduceerd en hoe biochar in de bodem wordt toegepast. Hun missie is groots en hun projecten zijn er teveel om in een notendop samen te vatten, neem daarom gerust een kijkje op www.dutchcarboneers.com

Tuintje van Adam

Tuintje van Adam

Naast de bekende groentes, groeien er ook nog heel bijzondere producten op NoordOogst, namelijk microgreens en gourmets paddenstoelen bij Tuintje van Adam! Deze organisatie is ontstaan uit een ideologisch standpunt met betrekking tot de voedselproductie van Amsterdam. Het uiteindelijke doel is een blijvend onderdeel te worden van de Amsterdamse voedselketen. Duurzame stadslandbouw heeft een toekomst in Amsterdam, aangezien het hierdoor mogelijk is voor Amsterdammers om nieuwe soorten voedsel te ontdekken en ze zo dichterbij hun voedsel te brengen. De producten van Tuintje van Adam worden het gehele jaar door binnen gekweekt door middel van de ‘’vertical farming’’. Hierdoor wordt elke vierkante meter optimaal benut zonder te hoeven inleveren op de oogst. www.tuintjevanadam.nl