Natuurspeeltuin

NoordOogst heeft sinds 2018 haar eigen natuurspeeltuin!

 

De natuurspeeltuin van NoordOogst is een groen en uitdagend speelterrein geworden waar zowel kinderen als ouders en begeleiders een leuke tijd kunnen hebben. We maken zoveel mogelijk gebruik van de bestaande omgeving, zoals bomen, struiken, water, zand en heuvels. Allemaal in de natuur.

 

Er is enorm veel te doen: klimmen, klauteren, rollen, springen, wroeten en met water spelen. Het kan er allemaal en vies worden mag, graag zelfs!

 

In de natuurspeeltuin is een spannende waterbaan en een spetterplas met kleine watervalletjes, stapstenen en grote boomstammen. Bomen vormen ook een natuurlijke klimparcours en er is een uitkijktoren vanwaar men heel NoordOogst kan zien, tot de varkens aan toe!

 

Naast speelobjecten zoals de waterbaan, een wilgenhut en het klimparcours in de bomen, is er ook voor de kleinere kinderen een zandbak in de schaduw en er zijn zitplekken voor een picknick, verjaardagspartijtje of buurtfeestje.

 

Met de komst van de Natuurspeeltuin is de beleving van NoordOogst helemaal af, tot een plek waar altijd wat te beleven is voor jong en oud.

 

De natuurspeeltuin is overdag altijd open, gratis en openbaar, voor alle bezoekers van NoordOogst.

 

Door een natuurspeeltuin te realiseren op deze groene plek stimuleren wij zowel kinderen als begeleiders te bewegen in het groen en te genieten van de elementen van de natuur in een speelse omgeving. Ook zuiveren wij het slootwater rondom NoordOogst, door dat de speeltuin een helofytenfilter heeft. Dit filter gemaakt van riet en schelpen, zuivert het slootwater en pompt schoon speelwater in ons speelvijver. Daarna gaat het schone water terug de sloot in. De natuurspeeltuin zorgt ook voor een hogere biodiversiteit, doordat inheemse gewassen aangeplant zijn als natuurlijk onderdeel van de speeltuin.

 

De natuurspeeltuin is mogelijk gemaakt door financiële steun middels crowdfunding van buurtbewoners en bedrijven in de buurt en door giften van de Waternet, NoordOogst, Buitenkans, Stroop, Engels verf, Gemeente Amsterdam, Jantje Beton, Over het IJ festival, Hoveniers, Fiction Factory.

 

De natuurspeeltuin is ontworpen en gebouwd door Zandraket (www.zandraket.nl)

 

De natuurspeeltuin wordt beheerd door Stichting Natuurspeeltuin Amsterdam Noord.